1 Haziran 2014 Pazar

Bezelyeli Makarna

Malzemelerimiz ;
1 s.b bezelye
1 havuç
1 çorba kaşıgı zeytin yağ
1 çorba kaşığı ay çiçek yağı
1 domates
1 çay kaşıgı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz (sosu için )
2 yemek kaşığı tuz ( makarnanın suyu için)
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım paket makarna

İlk olarak makarnamızı tuzlu suda haşlıyoruz (yemeğin acilen olmasını istiyorsanız tuzu su kaynadıktan sonra koymalısınız.Çünkü tuz kaynamayı geciktirir).
Havuçları küp küp kesip üstünü 2 parmak geçecek şekilde su dolduruyoruz.Kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı şekeri ve bezelyelerimizi koyuyoruz.Siz dilerseniz buharda pişirme yönteminide kullanabillirsiniz böylelikle besin değerini daha çok korumuş olursunuz.
Onlar haşlanırken domatesimizi rendeleyip suyunu bir kase yada bardağa domatesimizin suyunu alıp salçamızı eritiyoruz.
Erittikten sonra rendelediğimiz domatesin içine karışımı koyuyoruz.

Zeytin yağımızı ve ayçiçek yağımızı tencerede hafif kızdırıp bezelyelerimizi parlatıyorum.Parladıktan sonra rendelediğimiz domatesleri içine koyup pişiriyoruz en son makarnalarımızı koyup biraz daha pişirdikten sonra 10 dakika bekletip servise sunuyoruz.Sonuç ;

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder